Wanneer u een wat oudere auto heeft kan u door de jaren heen met het volgende probleem komen te zitten: Autogordel rolt niet goed op. Hiervoor kunt u nieuwe gordels gaan plaatsen, maar dat is veel werk en hier zitten de meeste mensen niet op te wachten. Ook het laten uitvoeren door een autobedrijf zitten mensen vaak niet op te wachten omdat dit vrij kostbaar kan worden. U betaald al snel 1 uur werk en de gordel zelf die ook een paar tientjes tot een paar honderd euro kost.

Autogordel rolt niet goed op: Wat moet u weten?

  • Autogordel rolt niet goed op. Dit is een APK punt, dus het kan zijn dat uw auto hierdoor niet door de APK keuring komt.

  • De oorzaak van het probleem "autogordel rolt niet goed op" is vaak niet de veer die te slap is geworden, maar de gordel band die te vies, te stoffig en te pluizig is geworden.

  • De delen (vaak kunstof) / opening waar de gordel doorheen gaat kunnen in de tijd minder glad geworden zijn.

Autogordel rolt niet goed op: Hoe lossen we het op?

  1. Maak eerst met een beetje sop van groene zeep of een ander natuurproduct de Autogordel rolt niet goed opriem goed schoon. Trek de gehele gordel zo ver mogelijk uit en maak hem in het geheel schoon.

  2. Droog daarna de riem door met bijvoorbeeld een stofzuiger het vocht eruit te zuigen (is maar een beetje vocht). Hiermee is de gordel goed stofvrij geworden. Zuig voor de zekerheid de delen rondom de autogordel ook goed schoon. Bijvoorbeeld de openingen en geleiders waar de band doorheen gaat.

  3. Schuur daarna met een heel fijn schuurpapier de geleiders en de opening waar de gordel doorheen gaat een beetje. De autogordels worden ligt pluizig door het gebruik, die pluisjes haken vervolgens aan het kunststof van de opening en de geleiders waar de autogordel doorheen gaat. Door het schuren met een heel fijn schuurpapier worden de geleiders en openingen weer mooi glad. Echt schuren is echt niet nodig maar een paar keer licht heen en weer halen van zo fijn mogelijk schuurpapier is voldoende.

  4. Behandel daarna de gordel met cockpitspray. Hierdoor wordt de autogordel weer gladder en verminderd de eventuele pluisvorming van de afgelopen jaren.

Hierna zal de gordel weer een stuk beter functioneren en kan hij weer een tijd mee. In 15 minuten tijd van een niet goed oprollende autogordel naar een goed oprollende autogordel en zonder hoge kosten. Deze tip wordt u aangeboden door www.GordelSpecialist.nl

Mocht bovenstaande toch niet geholpen hebben dan kan de gordel welicht gereviseerd worden. Neem hiervoor contact met on op door een mail te sturen naar klantenservice@gordelspecialist.nl of kijk of 1 van onze universele gordels een oplossing kan bieden in uw situatie.

Bekijk hier ons assortiment
Bekijk ons assortiment
    15-01-2014 00:00