Certificering en veiligheidsnormen voor veiligheidsgordels 

Veiligheidsgordels zijn ontworpen om mensen te beschermen door ze op hun stoel te houden en zo letsel bij een ongeval te voorkomen of te verminderen. Ze zorgen ervoor dat er zo min mogelijk contact is tussen de inzittende en het interieur van het voertuig en verminderen het risico om uit een voertuig te worden geslingerd aanzienlijk. 

Al onze veiligheidsgordelproducten zijn vervaardigd, getest en goedgekeurd volgens Europese normen, indien en wanneer vereist, bijvoorbeeld ECE R16

Al de aangeboden veiligheidsgordels op onze site zijn voorzien van een certificaatlabel, met het land van certificering, het type oprolmechanisme/veiligheidsgordel en het certificaatnummer. Alle certificaten van onze producten kunnen bij ons worden opgevraagd.

Uitleg testvereisten:
Het E-keurmerk of wel het ECE staat voor Economische Commissie voor Europa (Economische Commissie van Europa, aangeduid als ECE). Deze voorschriften uitgevaardigd door (Verordening). ECE, inclusief de huidige 27 landen van de EU, met uitzondering van EU-lidstaten, waaronder ook Oost-Europa, Zuid-Europa, Afrika en andere landen. 

U kunt meer informatie over de testvereisten vinden door op elke link te klikken. 

ECE-voorschrift 14: Verankeringen voor auto's, touringcars enz. voor gebruik op de weg in het VK en Europa. 

ECE-voorschrift 16: Beperking voor auto's, touringcars enz. voor gebruik op de weg in het VK en Europa. 


UItleg van het certificaatlabel 

Een hoofdletter "E" markeert ECE-goedkeuring volgens Reglement 16. Het nummer na de "E" geeft de land aan waar het is getest/goedgekeurd.

E1 – Duitsland, E2 – Frankrijk, E3 – Italië, E4 – Nederland, E5 – Zweden, E6 – België, E7 – Hongarije, E8 – Tsjechië, E9 – Spanje, E11 – Groot-Brittannië, E12 – Oostenrijk, E13 – Luxemburg, E17 – Finland, E18 – Denemarken, E21 – Portugal, E23 – Griekenland, E24 – Ierland.

De code na het E(nummer) geeft het goedkeurings-/certificaatnummer aan. Deze is per type gordel uniek. 

De betekenis van “Ar4m” en andere symbolen wordt hieronder uitgelegd:

A = 3- of 4-punts montage heup- en diagonale gordel. B = 2-punts montage heupgordel. r = Veiligheidsgordel met oprolmechanisme. 3 = Automatisch vergrendelend oprolmechanisme. 4 = Oprolmechanisme met noodvergrendeling. m = Meervoudige gevoeligheid. S = speciaal type riem. 4N = Oprolmechanisme met lagere gevoeligheid.

CE-markering

Veiligheidsgordels zijn onafhankelijk getest en gecertificeerd volgens de Europese richtlijn 77/541 en/of verordening 16 – ze mogen geen CE-markering hebben.

CE-markering is in veel gevallen een subjectieve analyse met beperkte of geen tests en geen gegarandeerde basisprestaties.